fbpx

Aftagelig bøjle

Aftagelige bøjler omfatter de bøjler, du selv kan tage af og på.

Ganebøjle og aktivator er de to typer aftagelige bøjler, der benyttes – hovedsagelig til børn og unge. De bliver fremstillet af en kombination af akryl og ståltråde.

Behandling med en aftagelig bøjle

En ganebøjle skal bruges 24 timer i døgnet. Den tages dog ud, når du spiser eller børster tænder.​

Aktivator skal bruges ca. 14 timer dagligt for at opnå det mest optimale resultat.

Derfor behøver en aktivator ikke at blive brugt i skolen, da det er svært at tale med an aktivator i munden. Du kan tage den på, når du kommer hjem, og du kan sove med den om natten.

Når du har denne type bøjle, skal du til kontrol hver 6-8. uge.​

Vil du høre nærmere om dine muligheder?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om priser, finansiering og tilskud.

Hvilke problemer behandles med aftagelige bøjler?

Visse typer af tandstillingsfejl kan med fordel rettes ved hjælp af aftagelige bøjler/apparaturer. Det drejer sig for eksempel om krydsbid, der kan rettes med en ganeplade, eller når en aktivator benyttes til korrektion af overbid eller dybt bid. Det skal dog nævnes, at det kun kan lade sig gøre, hos børn og unge i vækst. Aftagelige bøjler kan være meget effektive, men deres effekt er afhængig af din medvirken i at have bøjlen på mest muligt.

Der kan i visse tilfælde være tale om en forbehandling med aftagelige apparaturer, hvorefter biddet finindstilles ved hjælp af en fastsiddende bøjle.

Hvis det viser sig, at behandling med faste apparaturer ikke er nødvendig, vil man kunne bruge den aftagelige bøjle – der er brugt til korrektion af biddet – som retentionsbøjle. I så fald skal du kun bruge bøjlen om natten.

Kontakt os nu

Kontakt os nu

København

Solrød

Kalundborg