Tandregulering for alle

Vi er eksperter i tandregulering. Det betyder, at ligegyldigt hvilket tandstillingsproblem du har, så har vi en løsning. Og vi tilbyder tandregulering til alle. Uanset din alder kan vi hjælpe dig med at få smilet igen.

Her kan du læse lidt mere om hvordan vi kan hjælpe dig. Men det letteste er at du kontakter os, så vi kan se hvordan vi kan hjælpe dig.

Læs mere

Tandregulering.dk tilbyder tandregulering og tandretning for unge og gamle på vores klinikker i Næstved, Solrød og København.

​Tandretning for børn og voksne der ønsker sig et flottere smil

​Når det kommer til tandregulering og tandretning, foretages alle behandlinger som udgangspunkt med fokus på af forbedre din tygge- og bidfunktion. Dog ønsker mange voksne at blive behandlet af kosmetiske årsager.

Eksempelvis kan bidet fungere, men måden tænderne fremstår – især når du smiler – gør, at du ikke føler sig godt tilpas.

Vi tager os tid til at forstå dit problem, og du vil få en professionel vurdering af, hvorvidt det er muligt at løse problemet ved hjælp af en tandretning eller en tandregulering.

Dit ansigt udgør en helhed

Munden og kæbepartiet udgør en stor del af ansigtet. Derfor fokuserer vi altid på, at opnå så stor ligevægt og balance som muligt ved en tandretning. Tandregulering er ikke kun et spørgsmål om at rette skæve tænder, men også om hvordan tandretningen påvirker resten af ansigtet, læberne og munden.

​Naturlige begrænsninger ved en tandregulering

Som specialist tilbyder Tandregulering.dk faglig rådgivning af højeste standard, med udgangspunkt i den nyeste viden inden for tandregulering og tandretning. I vores vurdering tager vi hensyn til dit ansigt og den effekt  tandregulering vil have på det.

Du kan således til enhver tid kan regne med en realistisk vurdering, hvor der er tænkt på helheden og ikke kun på lige tænder.

Tandregulering for børn

Den kommunale tandpleje har ansvaret for at diagnosticere og behandle de tandstillingsfejl, som ubehandlet vil medføre skader på tænder, tændernes støttevæv eller tyggemuskler og kæbeled. Dette sikres ved at alle børn og unge skal igennem en systemisk screening, oftest fortaget af en specialtandlæge i ortodonti.

Kommunerne er underlagt sundhedsstyrelsens retningslinjer, når de tilbyder tandregulering til børn og unge.

​Dette kan indebære at dit barn ikke får tilbud om tandreguleringsbehandling, selvom tænderne er skæve og / eller biddet ikke er helt perfekt. I de tilfælde kan du vælge selv at betale for dit barns tandregulering på en privat tandreguleringsklinik.​

Hos Tandregulering.dk beror vores plan på en grundig forundersøgelse og udarbejdelse af en individuel plan til netop dit barn.

Tandregulering af børn og unge består ofte i at benytte sig af barnets vækst, idet visse aftagelige bøjletyper kan være med til at guide væksten af kæberne og dermed korrigere tandstillingsfejlen. Tit efterfølges denne fase af fastsiddende bøjler for endeligt at korrigere tændernes stilling.

​Har dit barn ikke fået tilbudt tandregulering i kommunalt regi, kan du kontakte os for at få en tid til konsultation, og en uddybende samtale om behandlingsmulighederne.​

Konsultation og rådgivning​ i forbindelse med tandregulering

Konsultationen foregår hos en specialtandlæge i ortodonti. Du er altid velkommen til at kontakte os – både voksne og børn.

Tandstillingsfejl

Tandstillingsfejl er et begreb der dækker bredt. Alt fra forkert eller manglende tandfrembrud til manglende tandanlæg og forkert kæbestilling.

Ofte er generne kosmetiske. Du synes at dine tænder er skæve og grimme, og det medfører at du ikke har lyst til at vise dem frem når du taler eller smiler.

I nogle tilfælde kan tandstillingfejl medføre udtalt slid på tænderne. I andre tilfælde viser fejl i biddet sig som smerter i kæbeled og tyggemuskler, fordi de bliver belastet forkert.

Bøjler til tandregulering

Vi tilbyder alle typer bøjler der findes på det globale marked, inklusiv indvendige bøjler og Invisalign (aftagelig gennemsigtig bøjle). Du kan læse mere om Invisalign her.

Din tandstilling, dit bid og din ansigtsform er afgørende for den type bøjle Specialtandlægen vælger til din tandregulering.

Det er ikke alle typer bøjler der kan bruges hos den enkelte patient. I nogle tilfælde kan der være flere behandlingsmuligheder eller flere type bøjler der kan bruges, mens der i andre tilfælde kun er en mulig behandling eller bøjle.

Vi tager altid udgangspunkt i lige netop din tandstilling. Herefter finder vi sammen den mulighed, der passer bedst til dig og dine ønsker til behandling.

pige

Hver gang vi har fuldført en tandregulering, går en smilende patient ud af døren.
Se eksempler på vores arbejde her.

De 4 trin

Det er ikke så svært. Vi har styr på processen. Fra din første henvendelse til du går ud af døren den sidste gang.

Tandregulering undersøgelse

Undersøgelse

Hvad er behovet? Hvilke mulige behandlinger kan komme på tale?

Tandregulering planlægning

Planlægning

​Er der et behov? Specialtandlægen lægger en behandlingsplan

Tandregulering behandling

Behandling

​Behandlingen sættes i gang. Nu begynder de store ændringer at ske

Tandregulering afslutning

Afslutning

​Fremtiden sikres med en stabilisering af biddet

Læs mere
Tandregulering undersøgelse

Undersøgelse

Du starter med en indledende konsultation og forundersøgelse hos en specialtandlæge i ortodonti.

Her vil dit bid blive undersøgt af tandlægen. I de fleste tilfælde vil tandlægen herefter kunne fortælle dig om mulighederne for at behandle netop dit bid. I andre tilfælde vil der være brug for ekstra materiale i form af røntgenbilleder eller aftryk før tandlægen kan komme med et behandlingsforslag.

Tandregulering planlægning

Planlægning

Hvis du gerne vil gå videre med tandlægens behandlingsforslag, skal der lægges en behandlingsplan.

Vi går igang med en grundig forberedelse. Vi tager blandt andet

  • røntgenbilleder af hoved og tænder
  • aftryk af tænder
  • foto af ansigt og mund

Tandlægen analyserer materialet, og laver en specifik behandlingsplan, hvor der bliver taget hensyn til korrektion af dit bid og din ansigtsform, sådan at du får det bedste resultat for både tænder og ansigt.

Tandregulering behandling

Behandling

Det er under den aktive behandling at selve tandreguleringen sker. Der bliver sat bøjle på tænderne, og den bliver kontrolleret hver 4-6 uge. Denne fase indenfor tandregulering, tager 1-2 år, afhængig af omfanget af tandretningen. Man vil opleve ømhed i tænderne, især hvis de skal flyttes meget. Dette vil være mest udtalt i starten af behandlingen.

Ved behandling med Invisalign eller andre former for aftagelig bøjle, vil der normalt være tale om ingen eller yderst begrænset ømhed.

Tandregulering afslutning

Afslutning

Den sidste del af en tandretningsbehandling handler om at stabilisere den ny tandstilling.

Stabilisering – overkæbe:​

Når tænderne i overkæben skal stabiliseres, anvendes i visse tilfælde en ganebøjle. I andre tilfælde vil det være nødvendigt at lime et stykke metaltråd på indersiden af tænderne. Hvis der er tale om ganebøjle i overkæben, skal denne bruges konstant i de første 3 mdr. og derefter om natten.​

​Stabilisering – underkæbe:​

Når tænderne i underkæben skal stabiliseres og fastholdes i den nye position, limes der et stykke metaltråd på indersiden af fortænderne. Dette vil normalt ikke kunne ses. I få tilfælde og især hvis patienten ønsker det, kan der laves en gennemsigtig skinne.

Denne stabiliseringsfase er meget vigtigt, da det har vist sig at der ellers er en risiko for tilbagefald af behandlingsresultatet.​

Varighed

Hos børn og unge vil denne fase mindst vare til de er færdig med at vokse. Man vil ofte igangsætte tandregulering, så afslutningen af behandlingen passer med at barnet er udvokset eller tæt på udvokset. Ved tandretning foretaget på voksne er retentionen livslang.