fbpx

Pladsmangel

Dine tænder vil komme ud forkert – eller slet ikke komme ud – når der ikke er plads nok til dem. Dvs. at der er pladsmangel.

Det kan give problemer med at børste dine tænder ordentligt. Men det største problem er af kosmetisk karakter ved meget uregelmæssig tandstiliing og/eller skæve tænder.

Behandling af pladsmangel

Behandlingstiden er afhængig af hvor meget der skal rettes og hvor udtalt tandstillingsfejlen er. Den gennemsnitlige behandlingstid ved pladsmangel er 6 måneder til 1 1/2 år.

Behandlingen af pladsmangel kan foretages med:​

  • Ekspansionsplade: Udvider din gane, og herved fås mere plads. Der er meget begrænsede behandlingsmuligheder med denne type bøjle, og behandlingen kan især bruges hos børn. Det koster kr. 14.000-22.000.
  • Fastsiddende bøjle evt. i kombination med diverse bøjler til udvidelse af tandbuerne eller til at rette dine tænder på plads efter tandudtrækning. Det koster kr. 28.000-48.000 alt efter, hvor meget der skal rettes.
  • Invisalign, hvis det drejer sig om pladsmangel i mild/moderat omfang hos voksne. Prisen varierer fra kr. 43.000-52.000 kr. afhængig af, om der er tale om én kæbe eller begge dine kæber, samt hvor udtalt pladsmangel der er tale om.

Døjer du med pladsmangel?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om priser, finansiering og tilskud.

Mere information om pladsmangel

I visse tilfælde – oftest hos voksne – bliver vi nødt til at udføre en kompromisbehandling for at undgå tandudtrækning eller operation. Det vil sige, at du må acceptere, at dit bid bliver acceptabelt men ikke 100% optimalt.

Der er 3 forskellige behandlingsmuligheder, hvis du har pladsmangel:

  • dine kæber udvides (ekspansions-behandling)
  • en eller flere af dine tænder trækkes ud (ekstraktions-behandling)
  • dine tændernes sideflader​ slibes.

Kontakt os nu

Kontakt os nu

København

Solrød

Kalundborg