fbpx

Overbid

Det er normalt at have et lille overbid på 3-4 millimeter, og et lille overbid behandler man sjældent. Behandlingen afhænger også af oprindelsen for dit overbid.

Behandling af overbid

Behandlingstiden er afhængig af hvor meget der skal rettes og hvor udtalt tandstillingsfejlen er. Den gennemsnitlige behandlingstid ved overbid er 1 til 2 år.

Der er forskellige behandlingsmuligheder:

 • Aktivator behandling, hvor din underkæbe ”bliver tvunget frem” ved hjælp af en bøjle. Det kan kun bruges hos børn og unge, der stadig er i vækst.
 • Fastsiddende bøjle, eventuelt i kombination med tandudtrækning eller i sjældne tilfælde nakketræk. Denne type behandling kan benyttes både til børn og voksne.
 • Kombination af tandretning og operation kan være nødvendigt, hvis du har stort overbid. I så fald vil behandlingen foregå på hospitalet og være gratis.

Er du træt af dit overbid?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om priser, finansiering og tilskud.

Før behandling

Overbid før behandling

Efter behandling

Overbid efter behandling

Mere information om overbid​

Et stort overbid kan medføre traumatisering af din overkæbes fortænder og/eller øge risikoen for belastning af dine tyggemuskler og kæbeled.

Overbid ses tit i kombination med læbefang, dvs. hvor din underlæbe bliver fanget af din overkæbes fortænder. Dit overbid kan blive forværret med tiden, hvis det ikke bliver behandlet.

Det ses også i kombination med dybt bid og ganepåbidning. Grundet manglende kontakt mellem fortænderne, vokser din underkæbes fortænder “opad” til de når i kontakt med ganen.

Overbid opstår som følge af én eller flere faktorer:​

 • afvigelser i kæbernes indbyrdes relation
  – din underkæbe er for langt tilbage
  – din overkæbe er for langt fremme
  – kombination af de to ovennævnte
 • afvigelser i fortændernes relation. Det ses for eksempel, hvis du har haft paradentose, eller hos børn der sutter på fingre
 • kombination af de to ovennævnte.

Kontakt os nu

Kontakt os nu

København

Solrød

Kalundborg