Mellemrum mellem fortænder

Behandling af mellemrum mellem fortænder

Behandling af mellemrum mellem tænder varierer efter situationen. Her er tre behandlingsmuligheder:

  • ​Aftagelig plade: Der er meget begrænsede behandlingsmuligheder med denne type bøjle og behandlingen kan hovedsageligt bruges hos børn. Det koster kr. 12.000-15.000.
  • Fast apparaturer til at flytte dine tænder til den position de skal have. Det koster kr. 28.000-45.000 alt efter, hvor meget der skal rettes, og om det er en eller to kæbebehandlinger.
  • Invisalign, hvis det drejer sig om spredtstiling af mild/moderat omfang hos voksne. Prisen varierer fra kr. 40.000 til 48.000 afhængig af, om der er tale om én kæbe eller begge kæber, samt hvor meget mellemrum der skal lukkes.

3 forskellige behandlingsmuligheder

Indenfor tandregulering er der 3 forskellige behandlingsmuligheder:

  1. Lukke dit mellemrum. Det kan lade sig gøre, når der er tale om mindre mellemrum mellem dine tænder (mild til moderat spredtstilling).
  2. Lukke noget af pladsen og fordele resten på en mere kosmetisk acceptabel måde, f.eks. ved at flytte dit mellemrum til et mindre synlig sted i tandrækken. Det er en god løsning, hvis der er tale om store mellemrum mellem dine tænder (udtalt spredtstilling) eller andre forhold, hvor det ikke er muligt at lukke dit mellemrum fuldstændigt.
  3. Flytte dine tænder, så det kan blive muligt for din tandlæge at sætte et implantat eller en bro i og lukke dit mellemrum på den måde.

Mere information om mellemrum mellem tænderne

Der kan være forskellige grunde til at have mellemrum mellem tænderne. Det kan skyldes, at dine tænder er for små, eller at tandbuen/kæben er for bred.

Der kan også være tale om, at du mangler en eller flere tænder, enten fordi de aldrig er blevet dannet, eller fordi du har fået dem fjernet af forskellige årsager.

Hvis dit mellemrum er i siderne, kan det give problemer med at tygge, men det er primært af kosmetiske årsager man søger behandling. I nogle tilfælde kan opbygning af dine tænder i plast være en løsning. Det gælder især, hvis det drejer sig om små mellemrum mellem dine fortænder.

Er du træt af dit mellemrum mellem fortænderne?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

mellemrum_mellem_taenderne