fbpx

Mellemrum mellem fortænder

Der kan være forskellige grunde til at have mellemrum mellem tænderne. Det kan skyldes, at dine tænder er for små, eller at tandbuen/kæben er for bred.

Behandling af mellemrum mellem fortænderne

Behandlingstiden er afhængig af vor udtalt tandstillingsfejlen er. Den gennemsnitlige behandlingstid ved et mellemrum mellem fortænderne er 6 måneder til 1 år.

Der er tre behandlingsmuligheder:

  • ​Aftagelig plade: Der er meget begrænsede behandlingsmuligheder med denne type bøjle, og behandlingen kan hovedsageligt bruges hos børn. Det koster kr. 16.000-22.000.
  • Fastsiddende bøjle kan bruges til at flytte dine tænder til den position, de skal have. Det koster kr. 28.000-45.000 alt efter, hvor meget der skal rettes, og om det er en eller to kæbebehandlinger.
  • Invisalign, hvis det drejer sig om spredtstiling af mild/moderat omfang hos voksne. Prisen varierer fra kr. 40.000-48.000 afhængigt af, om der er tale om én kæbe eller begge kæber, samt hvor meget mellemrum du skal have lukket.

Vil du høre mere om dine muligheder?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om priser, finansiering og tilskud.

Mere information om mellemrum mellem tænderne

Når du har et mellemrum mellem fortænderne kan der også være tale om, at du mangler en eller flere tænder, fordi de aldrig er blevet dannet. Det kan også være fordi du har fået dem fjernet af forskellige årsager.

Hvis dit mellemrum er i siderne, kan det give problemer med at tygge, men det er primært af kosmetiske årsager man søger behandling. I nogle tilfælde kan opbygning af dine tænder i plast være en løsning. Det gælder især, hvis det drejer sig om små mellemrum mellem dine fortænder.

3 forskellige behandlingsmuligheder

Indenfor tandregulering er der tre forskellige behandlingsmuligheder. Vi kan:

  1. lukke dit mellemrum. Det kan lade sig gøre, når der er tale om mindre mellemrum mellem dine tænder (mild til moderat spredtstilling).
  2. lukke noget af pladsen og fordele resten på en mere kosmetisk acceptabel måde, for eksempel ved at flytte dit mellemrum til et mindre synlig sted i tandrækken. Det er en god løsning, hvis der er tale om store mellemrum mellem dine tænder (udtalt spredtstilling) eller andre forhold, hvor det ikke er muligt at lukke dit mellemrum fuldstændigt.
  3. flytte dine tænder, så det kan blive muligt at sætte et implantat eller en bro i, og lukke dit mellemrum på den måde.

Kontakt os nu

Kontakt os nu

København

Solrød

Kalundborg