Åbent bid

Behandling af åbent bid

Der vil normalt være to forskellige behandlingsformer:

  • Når der er tale om mild grad af åbent bid, der skyldes en afvigelse i dine tænders relation i forhold til hinanden, vil behandling med fast apparaturer i både over- og underkæbe være at foretrække. Det kan koste fra kr. 35.000-48.000 afhængigt af, hvor meget der skal rettes, og hvor lang tid behandlingen tager.
  • Kombination af tandretning og operation (bruges, når der er tale om afvigelse i dine kæbers sammensætning). Denne type behandling er vederlagsfrit, da det er en hospitalopgave.

Åbent bid kan være forårsaget af:​

  • afvigelse i dine kæbers indbyrdes relation/afstand
  • at dine kæber står rigtigt ovenpå hinanden, men der er afvigelse i dine tænders indbyrdes relation/afstand
  • en kombination af de to ovenstående punkter.

Der kan også opstå uvaner med din tunge. Det forekommer ofte samtidig med de ovennævnte forhold, og øger risikoen for tilbagefald efter en tandreguleringsbehandling.

Uddybende information om åbent bid

Betegnelsen åbent bid bruges, når dine tænder i over- og underkæbe ikke er i kontakt med hinanden. Det kan forekomme både ved fortænderne eller i siderne (sidesegmenterne).

Åbent bid kan medføre såvel funktionelle (f.eks. afbidningsproblemer) som bidfunktionelle problemer (f.eks. problemer med kæbeleddet). Dette hænger sammen med den uhensigtsmæssige belastning af muskler og kæbeled, der forekommer når du har åbent bid.

Vil du gerne af med dit åbne bid?

Du er altid velkommen til at kontakte os.

aabent_bid